فهرست مطالب

برای بازدید و مشاوره رایگان تماس بگیرید . ۰۹۱۲۶۲۱۴۶۱۱

طراحی نورپردازی یکی از زیر شاخه های معماری ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی می باشد که سبب می شود عناصر و اجزای معماری ساختمان جلوه خاصی به خود بگیرند. در بخش های داخلی و عمومی نیز با دو نوع نور پردازی طبیعی و مصنوعی مواجه هستیم که هر کدام از آنها کاربرد و ویژگی های منحصر به خود را دارند.  طراحی نور پردازی داخلی شامل بخش های داخلی سازه و بنا می باشد و تاکید بیشتری در قسمت اتاق ها و پذیرایی دارد و جنبه زیبایی بصری و روشنایی مکان را بر عهده دارد. همچنین نورپردازی خارجی که تاکید بیشتری بر قسمت های خارجی ساختمان از جمله نمای اصلی بنا و محوطه و فضای سبز بیرونی متمرکز است.

از آنجایی که بین سقف کاذب و سقف اصلی فضای خالی وجود دارد، می‌توان به فضای محیط با نورپردازی‌های زیبا مانند روح و جان بخشید.

برخی از روش‌های نورپردازی با کناف عبارتند از:

  • نورپردازی با نور مخفی
  • نورپردازی لامپ‌های هالوژنی
  • نورپردازی با لامپ‌های آویز

با نورپردازی مناسب می‌توانید مشتریان بیشتری به سمت خود جذب کنید و فروش و درآمد خود را افزایش دهید.

مراحل طراحی نور پردازی سقف

نورپردازی نقش اساسی در تفهیم فضای موجود و عملکرد اشخاص دارد و شامل درک مناسب از فضا، به کارگیری استاندارهای نور پردازی وشبیه سازی فضای نورپردازی است که در ادامه به توضیح و بررسی ۳ گام مهم در پیاده سازی طراحی نور پردازی می پردازیم.

نحوه استعلام قیمت طراحی نورپردازی سقف از کیان دکور

برای استعلام هزینه طراحی نورپردازی سقف در کیان دکور می توانید با پرکردن فرم موجود در این صفحه منتظر تماس کارشناسان کیان دکور برای مشاوره و استعلام قیمت کناف  باشید و یا با شماره ۰۹۱۲۶۲۱۴۶۱۱ (مهندس شاهدی) تماس بگیرید.

اولین قدم برای طراحی درست نورپردازی چه در سقف کاذب آشپزخانه یا فضاهای دیگر، درک صحیح از فضای مورد نظر می باشد. برای انجام این کار می بایست یک محدوده خاص را به صورت مجزا با مقدار نور مناسب، کیفیت مشخص و در جهت های مختلف نور پردازی کنیم. این روزها در پیاده سازی پروژه های بزرگ نیز این مرحله با در نظر گرفتن شرایط منحصر به فرد آن پروژه انجام می گردد.

گام بعدی در اجرای نورپردازی در نظر گرفتن استانداردهای روشنایی برای محیط های مختلف است. در ادامه به معرفی ۳ نوع استاندارد روشنایی می پردازیم.

روشنایی عمومی: در این نوع روشنایی نور به صورت کاملا یکنواخت به سطوح تابیده می شود.

روشنایی هدفمند: این نوع روشنایی را با توجه به محل مورد نظر شدت نور، مشخصات دمایی، رنگ و زاویه تاباندن آن قابل تغییر است.

روشنایی موضعی: از این مدل روشنایی که به روشنایی مادون قرمز معروف است مناسب برای ارائه یک منطقه خاص می باشد.

برای انجام شبیه سازی نورپردازی مکان مورد نظر می توان از نرم افزار های شبیه ساز مانند DIALUX استفاده کرد که مناسب محاسبه میزان روشنایی و نور پردازی می باشد. یکی دیگر از سیستم های هوشمندنورپردازی DMX می باشد که قابلیت سازگاری با لامپ های ال ای دی را دارد و باعث کنترل سیستم روشنایی می شود.

به طور کلی انجام پروژه نورپردازی را می توان به چند گروه کلی دسته بندی کرد که هرکدام از این گروه ها شیوه منحصر به فرد خود را در پیاده سازی مدل نورپردازی دارند.

نورپردازی داخلی

نورپردازی خارجی

نورپردازی اداری

نورپزدازی تاکیدی

نورپردازی دکوراتیو

روش‌های نورپردازی سقف با کناف

روش‌های نورپردازی سقف با کناف

این روزها در هنگام بازسازی خانه ، نورپردازی فقط برای روشنایی انجام نمی‌شود و جنبه تزئینی و دکوری نیز دارد. یکی از جدید‌ترین روش‌ها، نورپردازی کناف سقف است. می‌توان از فضای خالی موجود بین سقف اصلی و سقف کاذب بیشترین بهره را برد و باکس‌های نور مخفی با رنگ‌های بسیار متنوع تعبیه کرد.

 

اصول طراحی نورپردازی سقف با کناف

اگر طراحی و اجرای نورپردازی طبق اصول و با دقت انجام شود، سبکی مدرن و لوکس به منزل شما می‌دهد. هنگام نورپردازی باید به برخی نکات توجه کرد.

میزان روشنایی محیط را در نظر بگیرید. برای مثال اگر نور طبیعی به راحتی وارد محیط منزلتان می‌شود یا دکوراسیون منزلتان تناژ روشن دارد، بهتر است از لامپ‌هایی با نور ملایم استفاده کنید. زیرا رنگ روشن نور را منعکس می‌کند و میزان روشنایی بیشتر می‌شود و چشم‌هایتان را آزار می‌دهد.

از طرف دیگر محیط‌های تیره نور کمتری جذب و ساطع می‌کنند پس بهتر است از نورهای سفید استفاده کنید. در صورت حضور در محیط‌هایی با نور کم و تاریک ممکن است کمی کسل و افسرده شوید.به ارتفاع سقف توجه کنید. از آنجایی که سقف کاذب روی سقف اصلی قرار می‌گیرد، کمی از ارتفاع سقف می‌کاهد. در نتیجه استفاده از سقف کاذب و نورپردازی با آن برای فضاهای کم ارتفاع مناسب نیست و ارتفاع را کمتر از آنچه هست نشان می‌دهد. 

 

مراحل اجرای نورپردازی با کناف؟

اجرای نورپردازی سقف با کناف در همه فضاها امکان دارد. این مکان‌ها عبارتند از:

 

انواع نورپردازی سقف با کناف

انواع نورپردازی سقف با کناف

از آنجایی که سقف کاذب پایین‌تر از سقف اصلی نصب می‌شود، برای نورپردازی‌ مناسب در هر اتاق از جمله سقف کاذب هال و پذیرای می‌توان از انواع لامپ‌ها استفاده کرد.

انواع لامپ‌ها و نورپردازی‌های مختلف برای سقف کناف عبارتند از:

۱. لامپ‌های ال ای دی فرو رفته

این لامپ‌ها بسیار رایج و مقرون به صرفه هستند و به آسانی در پشت سقف کاذب نصب می‌شوند. علاوه بر سقف می‌توانید از این لامپ‌ها برای دیوار نیز استفاده کنید.

لامپ‌های ال ای دی به دلیل ساطع کردن نور‌های ترکیبی برای خانه‌های مدرن عالی هستند و حتی به کوچک‌ترین فضاها نیز درخشش و زیبایی می‌بخشند.

 

۲. نورپردازی نور مخفی

این لامپ‌ها به صورت غیر مستقیم روی سقف تنظیم می‌شوند و نور ملایمی به دیوارها ساطع می‌کنند. برای جلوه بهتر می‌توان این لامپ‌ها را به سادگی با چراغ‌های دفنی و آویز استفاده کرد. به دلیل پنهان بودن، این لامپ‌ها اتاق را بسیار لوکس جلوه می‌دهد. همچنین استفاده از آنها برای نورپردازی حیاط نیز مناسب است. پس اگر می‌خواهید سقف منزلتان نظر همه را به خود جلب کند از لامپ‌هایی ال ای دی نور مخفی استفاده کنید.

 

۳. نورپردازی فرو رفته گیمبال

چراغ‌های فرو رفته گیمبال بهترین گزینه برای مخفی کردن لامپ‌های ظریف و زشت هستند. نور این لامپ‌ها قابل تنظیم هستند. در نتیجه می‌توان اتاق را با نورهای رنگارنگ جذاب کرد یا آنها را بدون تغییر در طراحی اتاق در حالت کم نور، قرار داد.

نصب این چراغ‌ها بسیار آسان است. ، نورپردازی گیمبال مناسب زمانی است که بخواهید نور قابل تنظیم آنها را روی وسایل مختلف به خصوص آثار هنری یا قفسه کتاب متمرکز کنید. 

 

۴. نورپردازی کوه فلاش

کوه فلاش برای فضاهای دارای سقف کم ارتفاع مناسب است. آنها نور را در فضاهای وسیع به طور یکنواخت و بدون آسیب به چشم پخش می‌کنند. این سبک نورپردازی برای هر اتاقی مناسب است به ویژه برای محیط‌هایی که استفاده از لامپ‌های آویز صرفه اقتصادی ندارد. از این نوع نورپردازی برای راهروها و فضاهای با سقف کوتاه مانند کمد و حمام استفاده کنید.

 

۵. پنل‌های سقفی با نور پس زمینه

اگر به دنبال نورپردازی هستید که مانند نور روز درخشش طبیعی داشته باشد، پنل‌های سقفی با نور پس زمینه بهترین انتخاب هستند. این پنل‌ها نور را به صورت یکنواخت پخش می‌کنند پس برای ایجاد محیطی آرام عالی هستند.

 

۶. نورپردازی با هالوژن

دوام و میزان روشنایی لامپ‌های هالوژنی به طور چشمگیری بالاست. برای مدل دادن نور روی سقف این لامپ‌ها عالی هستند.

 

۷. نورپردازی به صورت خطی

نورپردازی خطی اینگونه است که در سقف یا دیوار شیارهایی ایجاد می‌شود و لامپ‌های خطی شکل درون این شیارها قرار می‌گیرند. این نوع نورپردازی بیشتر تزیینی است. 

 

روش اجرای نور خطی در کناف

اجرای نور خطی در کناف

دو مدل لامپ خطی در بازار موجود است. لامپ خطی توکار لبه دار و لامپ خطی توکار بدون لبه.

  • روش نصب لامپ خطی توکار لبه‌دار: امکان نصب لامپ خطی توکار لبه‌دار سقف‌ها و دیوارهای کاذب وجود دارد. برای نصب این چراغ‌ها به زیرسازی نیاز است، اما اگر زیرسازی وجود نداشت با برش کناف را برش می‌توان آنها را نصب کرد.
  • روش نصب لامپ خطی توکار بدون لبه: نصب این لامپ‌ها بسیار آسان است و فقط با استفاده از پیچ می‌توانید آنها را روی سقف کاذب نصب کرد.

 

مراحل اجرای نورپردازی با کناف

مراحل اجرای نورپردازی با کناف عبارتند از:

۱. مقیاس اتاق را ترسیم کنید.

برای مشخص شدن اندازه دقیق، ابعاد اتاق را روی کاغذ ترسیم کنید. بهتر است یکی از پترن «۲×۴»‌ یا «۲×۲» را انتخاب نمایید. به این ترتیب بر اساس الگوی به دست آمده، میزان مواد مورد نیاز مشخص می‌شود. هر الگو نتیجه متفاوتی به همراه دارد. فاصله را طوری تنظیم کنید که پنل‌های حاشیه‌ای موجود در انتهای اتاق با هم برابر و تا حد امکان بزرگ باشند. 

 

۲. جای قرار دادن لامپ را مشخص کنید.

اگر سقف دارای فرورفتگی است و لامپ‌ها در درون سقف نصب می‌شوند، محل پنل‌های نوری را به طور دقیق رو نقشه مشخص کنید. دقیقا ارتفاعی که سقف کاذب در آن نصب می‌شود را مشخص کنید. فاصله بین سقف اصلی و سقف کاذب حداقل باید بین ۳ تا ۴ اینچ باشد.  

 

۳. زاویه‌های دیوار را متصل نمایید.

پس از تعیین محل دقیق لامپ‌های سقف کاذب، برای کشیدن خط در دورا دور اتاق از یک تراز استفاده کنید. تصور نکنید که سقف اصلی تراز است. تمام زوایای دیوار را محکم و سفت کنید. از میخ یا از پرچ‌های پیچ دار یا سایر اتصالات استفاده نمایید. زاویه دیوار را در گوشه‌های داخلی و زاویه دیوار را در گوشه‌های بیرونی را روی هم قرار دهید. اگر جعبه ندارید، جعبه چوبی موقت درست کنید. سایر زاویه‌های بلا استفاده را با اره برقی برش دهید.

 

۴. سیم کشی برق را انجام دهید.

اگر از لامپ‌های فرو رفته استفاده می‌کنید، در این مرحله باید سیم کشی آنها را انجام دهید.

 

۵. پایه‌های اصلی را بچسبانید.

در این مرحله باید خیلی مراقب بود. زیرا اگر اتصالات به درستی به هم پیوند نخورند، محل اتصال آسیب می‌بیند و زحمات شما بیهوده می‌شود.

 

۶.پایه‌های اصلی را نصب کنید. 

برای نصب پایه‌ها از یک تراز بلند استفاده کنید. سپس طبق دستورالعمل‌های تولیدکننده پایه‌ها را متصل نمایید.

 

۷. پنل‌های سقفی را قرار دهید.

کمی پنل‌های سقفی را کج کنید سپس آنها را بالای چارچوب بگذارید و اجازه دهید تا سر جای خود ثابت شوند.

 

ارتفاع مناسب برای سقف و طراحی نورپردازی سقف با کناف

نورپردازی سقف با کناف

قبل از طراحی سبک نورپردازی و اجرای آن، توجه به ارتفاع سقف اهمیت بالایی دارد. کناف که نوعی سقف کاذب است برای اتاق‌های کم ارتفاع مناسب نیستند. زیرا کناف کاری به خودی خود کناف ارتفاع را کاهش می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم برای سقف‌های کوتاه لامپ‌های سقفی نصب کنید تا سقف بلندتر برسد. اما اگر ارتفاع سقف متوسط است امکان استفاده از کناف در نورپردازی سقف وجود دارد.

نکته: استاندارد ارتفاع سقف ۲.۸ متر است. اگر ارتفاع از این متراژ بالاتر باشد به معنی بلند بودن سقف است و می‌توان با نصب سقف کاذب آن را کاهش داد. اما اگر ارتفاع کمتر از ۲.۸ متر باشد، ارتفاع سقف کوتاه است و بهتر است از سقف کنافی با ارتفاع ۱۲ تا ۱۸ سانتی متر استفاده شود.

چراغ و لامپ مناسب برای  نورپردازی سقف با کناف

همانطور که گفتیم نورپردازی در سقف کاذب بسیار متنوع است و می‌توانید از انواع طرح، رنگ و مدل لامپ استفاده نمایید. بهتر است چند نمونه از رایج‌ترین لامپ‌های مناسب برای نورپردازی با کناف را معرفی کنیم:

  • لامپ ال ای دی
  • لامپ هالوژنی
  • لامپ خطی یا نواری
  • پنل ال ای دی سقفی

 

مناسب‌ترین رنگ در طراحی نورپردازی سقف کناف چیست؟

 انتخاب رنگ مناسب نور لامپ به عواملی مانند میزان روشنایی فضا، ارتفاع سقف و روحیات فرد بستگی دارد. اگر فضا بیش از حد روشن یا تاریک باشد، سلامتی چشمان شما به خطر می‌افتد. بر اساس استاندارد روشنایی، بهترین نور ترکیب نور مهتابی و نور زرد است.

جمع بندی

طراحی نورپردازی در سقف کاذب یک ایده جذاب برای منازل است که جلوه تازه ای را به محیط می بخشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت سقف کاذب کلیک کرده یا با کارشناسان کیان دکور تماس بگیرید.

 

طراحی نورپردازی در سقف کاذب یک ایده جذاب بوده که جلوه