استفاده از سقف کاذب آشپزخانه pvc در آپارتمانهای نوساز و یا برای بازسازی ساختمان به مهمترین اجزای دکوراتیو داخلی پس از سقف کناف پذیرایی تبدیل شده است. امروزه سقف PVC آشپزخانه جایگاه ویژهای در دکوراسیون داخلی پیدا کرده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این سقف از ساختار بسیار جذابی برخوردار است و در انواع رنگها و طرحها تولید و عرضه میشود. در این مطلب به بررسی سقف آشپزخانه از جنس پی وی سی و ویژگیهای آن میپردازیم.
سقف پی وی سی چه ویژگیهایی دارد؟
سقف پی وی سی آشپزخانه نوع دیگری از سقفهای کاذب موجود در بازار است که به دلیل قیمت مناسبی که دارد، در اکثر فضاها قابل استفاده میباشد. این نوع سقف در انواعِ سقف پی وی سی، سقف گریلیوم، سقف و در نوع قدیمیتر سقف گچی در بازار عرضه میگردد. سقف پی وی سی با توجه به نوع کاربرد، تولید میشود یعنی مثلاً تفاوت واضحی بین سقفهای کاذب ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی وجود دارد و از طرف دیگر به خاطر صرفهجویی در مصرف انرژی و زیباسازی فضا اهمیت بسیار حائز اهمیت است.
برخی از ویژگیهای مهم سقف کاذب مناسب آشپزخانه پی وی سی عبارتند از:
- در صورت نصب سقف کاذب پی وی سی، دیگر نیازی نیست وقت و هزینهی زیادی برای رنگآمیزی سقف صرف کنید. در نتیجه میتوانید طرح و رنگ مناسب با فضای آشپزخانهی خود را انتخاب نمایید.
- سقف پی وی سی یک نوع عایق حرارتی است که از هدر رفتن گرما و حرارت در ساختمان جلوگیری مینماید.
- سقف پی وی سی قابل طراحی نورپردازی است و با نصب انواع لامپهای ال ای دی میتوان آن را زیباتر کرده و فضای آشپزخانه را پرنورتر کرد.
- میتوان پانلهای سقف پی وی سی را با پانلهای دیگری با طرحها و رنگهای جدیدتر تعویض کرد.
- میتوان سقف پی وی سی را با هر شکل، طرح و رنگی مطابق با طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه بر روی سقف نصب کرد.
پی وی سی چیست؟
یکی از موادی که در ساخت سقف های کاذب بکار میرود، پی وی سی یا پلی وینیل کلراید است که دارای دوام و استحکام بالایی است و از بهترین گزینهها برای نصب در حمام و دستشویی به شمار میرود. این ماده هم به عنوان دیوارپوش و کفپوش و هم به عنوان پوشش سقف به کار میرود. پی وی سی یکی بهترین و مستحکمترین موادی است که در فضاهای مختلفی مثل حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اماکن عمومی، اتاق خواب و اتاق نشیمن استفاده میشود. از طرف دیگر، این سقف از قیمت مناسب و مزایای بیشماری برخوردار است که امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
مزایای سقف کاذب پی وی سی
- سقف پی وی سی خاصیت ضد آب دارد، پس میتوان آن را با آب شستشو داد تا آلودگی و گرد و خاک از روی آن پاک شود. خاصیت ضد آب پی وی سی باعث شده که در سقف و دیوار حمام و سرویس بهداشتی نیز قابل اجرا باشد.
- این نوع سقف بسیار سبک بوده و هیچ بار اضافی را بر سقف ساختمان اعمال نمیکند.
- سقف پی وی سی یک عایق صوتی ایجاد میکند و مانع از انتقال و پراکندگی صدا میشود.
- پی وی سی در مقایسه با متریالهای دیگری که در ساخت سقف استفاده میشوند از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار بوده و عمر طولانیتری دارد.
- سقف کاذب پی وی سی در طرحها و رنگهای زیادی موجود است، در نتیجه دیگر هیچ نیازی به رنگآمیزی سقف نیست.
- این نوع سقف به عنوان یک عایق حرارتی عمل میکند که از هدر رفتن حرارت و گرما در ساختمان جلوگیری میکند.
- میتوان سقف پی وی سی را با انواع لامپهای ال ای دی تزئین و زیباسازی کرد.
- پانلهای سقف پی وی سی به راحتی قابلتعویض هستند.
- پی وی سی دارای استحکام و مقاومت زیاد و عمر طولانیتری نسبت به متریالهای دیگر است.
- نصب و اجرای این نوع سقف به آسانی و در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد.
- مواد تشکیل دهندهی سقف پی وی سی و نیروی کار آن همیشه در دسترس میباشد.
- سقفهای کاذب پی وی سی در برابر باکتریها، حشرات و قارچها مقاومت بالایی دارند.
- با نصب این سقفها، دسترسی به تأسیسات برقی و لولهکشی در پشت آنها به آسانی فراهم میگردد.
- سقفهای کاذب نیاز چندانی به نگهداری و مراقبت ندارند.
- در ساخت سقفهای پی وی سی از مواد افزودنی مضر بسیار ناچیزی استفاده شده است.
معایب سقف کاذب پی وی سی
- سقف در مدل کاذب یک ظاهر مصنوعی ایجاد میکند، در نتیجه ممکن است همه آن را دوست نداشته باشند.
- اگر سقفهای پی وی سی برای مدت طولانی و مدام در معرض نور خورشید قرار بگیرند، ممکن است آسیب ببینند.
- آنها از مواد پلاستیکی ساخته میشوند که به هیچ وجه مناسب محیط زیست نیستند. البته این مواد تجدیدپذیر بوده و قابلیت بازیافت دارند.
- به دلیل اینکه سقف کاذب پی وی سی از جنس پلاستیک ساخته شده است، ممکن است در معرض گرما دچار آسیبدیدگی شود. بنابراین از به کار بردن لامپهای معمولی با درجه حرارت بالا خودداری کنید و فقط از لامپهای ال ای دی استفاده کنید.
- در روند ساخت پی وی سی از کلر استفاده میشود که به دلیل سمی بودن این ماده، ممکن است گاهی اوقات به شکل گاز در هوا آزاد گردد. بعلاوه، پی وی سی در صورت سوخته شدن (آتشسوزی) بسیار سمی است، از این رو در فضاهایی مثل آشپزخانه نباید از سقف پی وی سی استفاده کرد.
- این سقفها چندان در برابر وزن بالا مقاوم نیستند، بنابراین نباید وسایل سنگین را به این سقفها آویزان کنید.
فرق تایل با پانل پی وی سی
تایلهای سقف کاذب نوعی سقفمحسوب میشود و دارای کاربردهای بسیار زیادی هستند و طرفداران خود را دارند. تمام تایلها در مدلها، طرحها و جنسهای گوناگونی تولید و عرضه میشوند.
سقف آشپزخانه pvc ا بیشتر در سایز ۶۰ در۶۰ استفاده میشوند و نقش مهمی در زیبایی سقفها و فضاهای داخلی ایفا میکنند.
این سازهها معمولاً در جاهایی که لول های تاسیسات از زیر سقف عبور کردهاند و نمای نامطلوبی به سقف دادهاند مناسب هستند که زیبایی خاصی را برای فضای شما ایجاد میکنند. بنابراین توجه داشته باشید که سقفهای تایلی برای پوشاندن نماهای نامطلوب لولههای تاسیساتی بسیار مناسب میباشند.
البته از خصوصیات مهمتر این تایلها میتوان به عایق صوتی و حرارتی بودن آنها اشاره کرد.
از طرف دیگر، سقف پی وی سی یک نوع سقف ساده بوده که جزء جدیدترین و مدرنترین محصولات به شمار میرود.
یکی از مهمترین وظایف سقف پی وی سی جلوگیری از اتلاف انرژی است چون مناسبترین عایق در برابر صدا و حرارت میباشد.
به طور کلی انواع سقف پی وی سی به شکل لوزیهای کوچک و بزرگ، مدل دیجیتال، مدل بامبو، مدل ستاره و … موجود است که هریک زیبایی منحصر به فردی به سقف میبخشد.
چیدمان سقف کاذب پی وی سی
- اولین گام برای نصب سقف پی وی سی، تعیین نحوهی چیدمان و نصب تایلها بر روی سقف میباشد. اگر سقف مورد نظر مربعی نیست، باید قبل از اقدام به نصب، چیدمان تایلها و همچنین ارتفاع سقف را مشخص کنید.
- گام بعدی این است که نبشیها (L-channel) را دور تا دور دیوارِ قسمتی که قصد اجرای سقف کاذب را دارید نصب کنید. در سقفهای کاذب مشبک، نبشیها به شکل یک سازهی باربر عمل میکنند. برای نصب نبشیها اول باید ارتفاع مطلوب نصب سقف و سپس ارتفاع نبشی را علامتگذاری کنید.
- گام بعد علامتگذاری و مشخص کردنِ محل اتصال یک نبشی بر دیوار متقاطع است. در تمامی این مراحل، برای نصب دقیق از تراز استفاده میشود.
- سپس بر اساس نحوهی چیدمان تایلها بر روی سقف، سازههای سپری (T-channel) به صورت عمود بر نبشیها نصب میشوند.
- در مرحلهی آخر باید نبشی را به سقف اصلی سازه برای اتصال سیم مفتول یا فنر آویز به سازههای سپری نصب کنید. فواصل نصب آویزها بر اساس جنس سقف و تعداد لامپهای مورد نظر محاسبه میگردد.
- بعد از نصب کردن نبشیها باید محل دقیق قرار گرفتن تجهیزات روشنایی مشخص گردد.
چیدمان مناسب سقف پی وی سی
برای شروع نصب و چیدمان مناسب سقف آشپزخانه pvc مطابق با فضای مورد نظر، ابتدا باید ابعاد سقف را اندازهگیری کرده و جوینتهایی با سایز مناسب برای آن تهیه کنید. سپس نوبت نصب جوینتها است که در سرتاسر دیوارها اجرا میشوند. پس از جایگذاری این قطعات، پانلهای پی وی سی برش داده شده و پس از جایگذاری با استفاده از چسب یا پرچ فیکس میشوند. این کار برای تمام قسمتهای سقف انجام میشود و سپس برشهای مناسبی برای نصب لامپها ایجاد میشود و در آخر سقف نهایی آمادهی استفاده است. البته بهتر است بعد از اتمام اجرای سقف پی وی سی یک مرتبه به طور کامل سرتاسر آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید تا آلودگی و غبار موجود بر روی سطح آن از بین برود.
بدون دیدگاه